Kırklareli'nde BDP'ye tepki

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kırklareli İl Başkanlığı’nın 17 Kasım Pazar günü yapacağı 1. Olağan Kongresi, Kırklareli’de protesto edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2013 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırklareli'nde BDP'ye tepki

Cumhuriyet Meydanı Şevket Dingiloğlu Parkı önünde toplanan bir grup, ellerinde Türk bayrakları ile BDP'nin 1. Olağan Kongresi'ni protesto etti. Burada grup adına açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner, "BDP; Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değil, bebek katili İmralı canisinin sözcüsüdür" dedi.

BDP'lilerin federasyon ve özerk yapının kendilerine yetmeyeceğini söylediklerini belirten Yamaner, "BDP, İmralı canisinin serbest bırakılmasını ve ayrı bir devlet olmak dahil her şeyin konuşulmasını istiyorlar. Bundan geri dönüş olmayacağının tehditlerini savuruyorlar. Bu sebepledir ki BDP'nin ilimizde yapılanmasına, barınmasına ve sinsi emellerini gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, aziz Türk milletinin bu coğrafyada bağımsız yaşaması için elimizden ne gelirse, gerekirse canımızı da vererek her türlü tepkiyi ortaya koyacağız. yarın yapılacak olan BDP kongresini protesto ederek tüm Kırklareli halkını evlerine, iş yerlerine, arabalarına, her yere Türk bayrağı asmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atarak dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber